wat anderen over knapsack zeggen

“De knapsack en het bijbehorende avonturen boekje is echt een aanwinst voor alle leeftijden.”

Kim van der Linden, moeder en leerkracht

Ik had het geluk om Knapsack Avonturen uit te mogen proberen! Hoera!
Het viel direct op dat de ideeën uit het boekje zijn meteen uitvoerbaar zijn en de fantasie prikkelen. Aan mijn klas van 5 en 6 jarigen hoefde ik maar een paar inspirerende foto’s te laten zien, of ze stonden te trappelen om ook “op jacht” te gaan. Eenmaal buiten verzamelden zij in enkele minuten bladeren, takken en stenen waar ze direct meer in zagen. Vol enthousiasme gingen zij vervolgens aan de slag om al die ideeën weer te geven. Wat een blijdschap, wat een creativiteit.

Mijn eigen zoon van 4 bladerde enthousiast door het boekje en riep meteen “Oh mama! Gaan wij dit ook doen!?” Peuters kunnen mee speuren naar moois, grotere kinderen bouwen hutten of maken kampvuurtjes. Stiekem zal je merken dat ook de hele grote kinderen, van 30+, genieten van dit spel. Want hoewel stenen zoeken en hutten bouwen ook zonder knapsack prima kan, maakt dit boekje iets los, iets wakker, en is het echt een aanvulling. Allemaal naar buiten dus! En neem de knapsack mee!


“Het is zo’n aaibaar boekje”

Marja van Kempen – redactie Kampeerauto NKC.nl

Een pareltje, …

…een echt hebbedingetje, zo mooi en lieflijk oogt het boek KNAPSACK-avonturen. De auteur kreeg inspiratie na een superfijn campertochtje. Met deze knapsack vol ideetjes wil je snel naar buiten, want wandelen wordt een zoektocht en een gewoon boomblad een kunstwerk.

Zelfredzaamheid is de rode draad, de natuur biedt vele mogelijkheden. Het is één grote ontdekkingstocht, dit doe-boekje voor avonturiers. En ben je dat niet, dan word je het wel. Neem kinderen mee en laat creativiteit de vrije loop. Ook leuk om cadeau te geven met als motto: logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.